• Publicerat 20 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping lottades mot irländska St Patricks Athletic i kvalet till Europa League. På Östgötaporten Arena kommer irländarna att få stifta bekantskap med ett för de obekant underlag – konstgräs. Fördel Norrköping? Inte alls hävdar mittfältaren Simon Thern.

– Det är nog snarare till vår nackdel än fördel. Den har legat där länge nu och det är som att springa ut på asfalt. Det är för mig helt obegripligt hur det kan se ut så efter ett år, säger Thern till Norrköpings tidningar.

Norrköpingskaptenen känner att underlaget på hemmaplanen inte ens håller för spel i allsvenskan för tillfället.
– För mig är det underlaget inte tillräckligt bra för allsvenskan. Alla konstgräsplaner vi varit på i år har varit bättre än den, då anser jag att man borde se efter det. Hellre det, än att bedriva verksamhet 24 timmar om dygnet på den planen, säger Thern till Norrköpings Tidningar.

Norrköping är just nu på träningsläger i halländska Skogstorp och tränade på naturgräs på Stafsinge ip, där laget också spelade en träningsmatch på över 3×40 minuter för att få en rejäl dos med naturgrässpel dels inför den allsvenska omstarten mot AIK om en dryg vecka och dels inför matchen mot St Patricks.