GIF Sundsvall har räddat ekonomin för den här gången. Under gårdagen berättade klubben att ett riskkapital skjuter in tio miljoner för att klubben ska klara den här säsongens resultat. Men vad ska Giffarna göra för att inte hamna i knipa framöver? Klubbens ordförande talar ut för Sundsvalls Tidning.
– Spelarförsäljningar ska inte finnas i budget igen, säger Hans Selling till tidningen.

Välvilliga sponsorer som startar ett riskkapitalbolag kan inte vara den enda vägen framåt för en ekonomi i balans. GIF Sundsvalls ordförande berättar om vad som behövs för att Giffarna inte ska behöva ”tigga” pengar igen.

– När vi räddar ekonomin nu kan vi börja jobba långsiktigt. Och där måste vi försöka producera spelare själva och på så sätt utveckla vår förening, säger Hans Selling till Sundsvalls Tidning.

Klubben vill bli den självklara klubben för norrländska talanger och stärka sitt samarbete med regionens mindre klubbar. Selling lovar dessutom att inte budgetera med spelarförsäljningar så som gjordes inför den här säsongen.

– Pengarna som kommer från det ska vara en bonus som kan lägga till att driva föreningens utveckling ytterligare. Men grundverksamheten får aldrig gå sämre än plus minus noll, säger Selling.