Erik Berg och Jonatan Augustinsson ser inte ut att spela i Djurgårdens omstart  mot Sirius. Säkerhetsmarginaler kring båda för ett Dif som nu är nära att vara helt friska för första gången i år.
– Vi har tränat i en vecka och alla är i stort sett friska för första gången på hela säsongen. Det är det viktigaste med den här omstarten, säger Bosse Andersson inför kvällen på Studenternas i Uppsala.

Djurgården gjorde strax innan allsvenska uppehållet 2- 0 på Sirius och och höll in i det sista greppet om en vårperiod över förväntan. Nu blir Dif en av de mest jagade klubbarna fortsättningsvis och frågan är om man i längden klarar av att försvara andraplatsen.

Nu startar man hur som helst om och gör det på Studenternas i kväll och om ingen ny skada drabbar så ser Djurgården skadefria ut till den allsvenska nystarten, Kalmar FF den 1 juli.
Däremot så ser man inte ut att spela Erik Berg denna gång, liksom inte heller Jonatan Augustinsson.
– Erik har inte tränat den senaste tiden så han vilar. Ja, det är säkerhetsmarginaler. Vi är försiktiga. Augustinsson vet jag att han fick en smäll på foten på träningen i går (klev av) men jag har inte hört någonting mer.

Jämte finns ett namn som Martin Njobvu med i bilden, den zambiske 17-åringen kan släppas fram denna gång.

LÄS: BERÄTTAR OM BOSSE ANDERSSONS SCOUTING I SOMMAR

Vad anser du annars överhuvudtaget vara det viktigaste med den här omstarten?

– Det är att vi i stort är skadefria. Första gången i år. Det är det viktigaste och roligaste och så är det bra att överhuvudtaget få en match med tio dagar kvar, säger och syftar till allsvenskans andra hälft.