Kort efter 2-1-segern mot Sönderjyske gick Malmö FF ut med sommarens första nyförvärv. Det är dansken Jonas Knudsen, senast i Ipswich, som ansluter på ett fyraårskontrakt.
– Det är en klubb med höga ambitioner och det lockar mig. Här ska man vinna varje match, vinna titlar och spela i Europa, säger han till klubbens hemsida.

Malmö FF öppnar sillyseason med ett intressant nyförvärv från Ipswich i the Championship.

Dansken Jonas Knudsen har gjort närmare 150 matcher för klubben och spelat VM för Danmark. Det är en vänsterfotad vänsterback som nu blir MFF trogen fyra året framåt. Han kommer som Bosman.

 
– Det känns väldigt bra att vi har knutit till oss Jonas. Han har en profil och flera egenskaper som vi har sökt efter länge. Han har en bra vänsterfot och kan användas i hela trebackslinjen men även som ytterback. Det är en spelare på hög nivå som är väldigt professionell i allt han gör och han kommer att hjälpa oss mycket framöver, säger sportchefen Daniel Andersson på klubbens hemsida.

Knudsen, som spelade sex säsonger i Esbjerg innan flytten till England, är nöjd med sitt klubbval.

– Det känns riktigt bra. När jag hörde om intresset från MFF så var det ingen tvekan. Det är en klubb med höga ambitioner och det lockar mig. Här ska man vinna varje match, vinna titlar och spela i Europa. Det känns fantastiskt att vara en del av den här klubben och det här laget.

26-åringen ansluter till truppen den 1 juli.