Patrick Ekwall träffar i nya avsnittet av FotbollDirekts programserie, ”Ekwall Möter”, landslagsstjärnan Stina Blackstenius. Om bilden av att hon vägrar flytta igen efter sin proffstid i Frankrike och filmande manliga fotbollsspelare – och varför det näst in till inte existerar i damfotbollen. Detta bland annat.

– Jag är för att kombinera idrotter så länge som möjligt och hade tur som hade tränare som förstod det. Jag hade i bland tre matcher per helg och höll på med det till jag var 16-17 år. Det hade tagit emot för mig att välja idrott tidigare än så, säger hon till Ekwall.

 
Jämte kommer hon in på sitt liv i Frankrike och hur språket försvårade för henne rejält där nere. Men bilden av att hon inte vill ut i Europa igen är felaktig, för det vill hon på sikt igen. Linköpingsstjärnan som alltså ett tag var i franska Montpellier.
– Jättefin stad. Absolut. Hade haft två år i Montpellier som hade gått både bra och mindre bra. Med ett VM ville jag ge mig själv bästa förutsättningar och då kändes Linköping som ett bra alternativ och för mig självförtroende att få börja om.

Där till ett instick från Ekwall om typiskt manligt/kvinnligt och den hederliga attityd damer har till att inte fejka situationer; hur nästan inte damspelare filmar och försöker skaffa sig den typen av fördelar.
– Jag tycker det är bra. Det är så jag vill att spelet ska se ut. Personligen är jag en spelare som vill stå upp i alla lägen. Det kommer bara inte naturligt för mig. Jag har svårt att sätta mig in i sådana situationer, funderar hon.

EKWALL: Jag vet inte om du noterade en situation med Hammarbys Tankovic tidigare när han föll och han skyllde på att det var en ren reflex fast det var inte det…?

– Jag vill ju stå för att jag vill fullfölja situationer. Vill försöka tro att det kan ge mig bättre om jag står upp. Det ligger inte för mig, det blir bara inte så, säger hon om skillnaden mellan herr- och damfotbollen och filmningar.