• Publicerat 20 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Nu står det klart Benjamin Nygren är klar för belgiska Genk. 17-åringen som gjort succé i Blåvitt presenterades idag av storklubben, det skriver man på sin hemsida
–Benjamins övergång är den största försäljningen för klubben genom tiderna, säger Max Marksson, klubbdirektör i IFK Göteborg, i en kommentar på klubbens hemsida.

Supertalangen Benjamin Nygren gjorde stor succé under våren då 17-åringen gjorde fyra mål och fyra målgivande passningar i ett Blåvitt som nu ser att att bryta många års dåliga trend. IFK som under två säsonger i rad hamnat långt ner i tabellen ser nu ut att kämpa om en topplacering. 

Än så länge. 

Göteborg ligger nu på en fjärde plats med 21 poäng och har på de fyra senaste matcherna innan det kortare uppehållet tagit två vinster, en förlust och ett kryss.

Men nu har man alltså förlorat sin supertalang. Det har länge ryktats och spekulerats om en Belgien-flytt för Nygren och nu är det äntligen klart. 

Transfersumman ryktas överstiga cirka 50 miljoner kronor och blir Blåvitts dyraste försäljning genom tiderna, före Pontus Dahlberg som förra säsongen såldes för 35 miljoner kronor till engelska Watford.

– I vanlig ordning kommunicerar eller kommenterar vi inte några summor kring spelare in och ut. Vad vi däremot kan säga om Benjamins övergång är att det innebär den största försäljningen för klubben genom tiderna, säger Max Marksson, klubbdirektör i IFK Göteborg, i en kommentar på klubbens hemsida.

Kennet Andersson, sportchef i Blåvitt tackar och önskar Nygren ett stort lycka till på klubbens hemsida

– Först och främst vill klubben tacka och önska Benjamin stort lycka till med sin framtida karriär. Jag vet att han varit noga med att känna in så att han ska behålla farten i sin utveckling. KRC Genk har givit ett väldigt bra intryck även på mig och jag ser fram emot att besöka klubben och hålla kontakten med alla berörda, säger han i en kommentar på Blåvitts hemsida.

ADRIANO VISCONTI