• Publicerat 20 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Allsvenska jumbon AFC Eskilstuna har bara skrapat ihop sex poäng via en seger och tre oavgjorda. Uppehållet ägnar laget åt att försöka förstärka truppen.

Eskilstunakuriren skriver att AFC Eskilstuna tittar närmare på fem spelare med förhoppning om att kunna värva någon av dessa när transferfönstret öppnar 17 juli.
– Vi kan förstärka truppen innan det datumet om vi hittar spelare som inte haft någon klubb sedan 1 april, då kan vi registrera dem. Men just nu kanske det inte finns något på marknaden, vi måste vara försiktiga och se till att vi träffar rätt, säger kombinerade  tränaren och sportchefen i AFC Eskilstuna, Nemanja Miljanovic till Eskilstunakuriren.

En av spelarna som finns på plats för att visa upp sig är spanjoren Raul Leon vars bror José Leon redan spelar för AFC. Raul Leon är kontraktslös efter att hans kontrakt med Villanueva del Pardillo som spelar i den spanska fjärdedivisionen men har tillhört Rayo Majadahonda i Segunda Division för vilka han gjorde ett inhopp på sex minuter säsongen 2016/17.
– Han är en typisk spansk spelare. Bra teknik, klok i sitt spel och välskolad. Men han har fortfarande bara gjort en träning så det är lite tidigt att säga för mycket, Miljanovic till tidningen.

– Det är kul att vara här och det kändes bra. Intensiteten och rytmen i träningen är ganska hög vilket hjälpte mig att snabbt komma in i ett bra tempo. Det var viktigt för mig eftersom jag kommer från en tid i Spanien då jag inte spelade på så hög nivå och tempot är inte alls lika högt där borta, så jag gillade det. Jag har en positiv känsla, säger Raúl León själv till tidningen.

Enligt tidningen anländer även spansk-algeriern Ali Radjel Cheikh denna vecka för att visa upp sig för klubben, precis som ghananska trion Hafiz Abduali, Mariwan Asolo och Nurudeen Yussif Mohammed som ansluter i nästa vecka.