Det är inte länge sedan zambiske Martin Njobvu landade i Sverige för att träna med Djurgården. Nu kan 17-åringen redan i morgon släppas fram mot Sirius.
– Vi får se hur det blir men han har sett bra ut och har likheter med Edward (Chilufya), säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till FotbollDirekt,se.

Djurgården kan nu vara på väg att ta ännu en afrikansk talang.
Den här gången en kille som tidigt påminner om Edvard Chilufya och redan i morgon kan han alltså få debutera.
Njobvu ska vara här fram till den 20 juli och Djurgårdens sportchef visade direkt när han kom att man hoppas på en långsiktig lösning med honom.
Bosse Andersson har vid flera olika tillfällen scoutat denna yngling när han spelat landskamper för Zambia och så har han inte minst varit lagkamrat med Chilufya som är två år äldre – i olika ungdomslandslag. Däremot stämmer det inte riktigt att han är snabbare, som han själv sagt, än sin landsman.

LÄS – DJURGÅRDEN VILL HA TONÅRING 

– Han är så snabbt men inte så snabb, säger Bosse Andersson och tillar: men visst lever han mycket på sin snabbhet men överhuvudtaget så ska man ha respekt för att det måste få ta tid för honom, precis som för Edward, säger sportchefen till FotbollDirekt.se.

Frågan är nu om Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf släpper fram honom redan i morgon mot Sirius? Kanske, kanske så får vi då se både honom och Chilufya samtidigt på planen med tanke på att den sistnämnde nu efter en spollierad vår är frisk igen.

– Vi får som sagt se hur det blir. Vad Kim och Thomas tar för beslut. Det är möjligt men vi får se, säger Bosse Andersson och svarar på hur länge han varit aktuell:
– Vi har känt till honom lite mer än ett år. Kvaliteter vet vi, det har man om man spelar i Zambias landslag och har varit i Europa som han har varit i drygt ett år. Ja, vi har bra första intryck sedan han kom till oss och han ska ju vara här i några veckor till. Han är klart lovande och vi hoppas på långsiktighet med honom. Ja, han har som sagt likheter med Edward.