• Publicerat 19 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Ikväll träningsspelar Hammarby mot Kalmar FF i småländska Kosta. Bajen som kommer från en tuffare period i allsvenskan hoppas nu få en genomkörare inför omstarten mot BK Häcken.
– Vi ser det framförallt som en bra och hård träning, säger den assisterande tränaren Joachim Björklund till Hammarby-fotboll TV.

Ikväll klockan 18.00 träningsspelar Hammarby mot Kalmar FF. Matchen spelas på Ekevallen i Småland där Bajen nu befinner sig på ett kortare träningsläger.

Matchens resultat är enligt den assisterande tränaren Joachim Björklund oviktigt.

– Vi är inte så himla bekymrade över resultatet, självklart vill vi ha en helgjuten insats. Men vi ser det framförallt som en bra och hård träning, säger han till Hammarby-fotboll TV

Hammarby har under lägret valt att trycka på rejält för att sedan sista veckan inför omstarten mot cupmästarna BK Häcken slå av lite på tempot.

– Vi började lättare hemma i Stockholm men här har vi sett till att belastningen är betydligt hårdare. Och det gör att vi nästa veckan innan Häcken-matchen kan gå ner i tempo lite och tänka mer taktiskt, säger Björklund till HTV.

Till lägret har Hammarby plockat in flera spelare, både underifrån och utifrån. Spelare från klubbens u17 och u19-lag finns med, samt fem spelare från samarbetsklubben IFK Frej som spelar i superettan. Hjalmar Ekdal finns bland annat med i truppen.

Hammarby som tagit sig igenom den första hälften av säsongen. Kom till den kortare ledigheten med endast en vinst på de fyra senaste matcherna. Bajen har denna säsong inte lyckats kom upp i fjolårets nivå, och man befinner sig nu på en sjätteplats. Motståndet Kalmar FF kom till uppehållet med två raka förluster samt två kryss vilket gör att man nu befinner sig på en elfte plats i tabellen strax efter Östersunds FK.

ADRIANO VISCONTI