• Publicerat 19 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Varbergs BoIS har sett ut att vara på en spikrak marsch upp i allsvenskan. Laget hade tolv raka matcher utan förlust inför onsdagskvällens match mot Jönköpings Södra. Men där tog sviten slut. Jönköping Södra vann med klara 3-1.

Förra säsongen fick Varberg kvala sig kvar i superettan och hade bara fyra poäng ned till Gefle precis under nedflyttningsstrecket. Och inför säsongen var det inte många på superettans upptaktsträff som trodde att laget ens skulle kunna bli ett mittenlag.
Men när säsongen tog sin början, började segrarna trilla in för hallänningarna som har utkristalliserat sig som det näst bästa laget i Halland efter Falkenberg.

Den fina sviten av matcher utan förlust höll fram till onsdagskvällen. Jönköpings Södra var skoningslöst hemma på Stadsparksvallen. Jakob Orlov visade att han har målsinnet i behåll, då han först gjorde 1-0 i den sjunde minuten och därefter nickade in 2-0 i efter en timmes spel.
Spiken i den berömda kistan satte Alexander Jallow med 3-0 på en straffspark med fem minuter kvar av ordinarie tid. På tilläggstid reducerade Preparim Beqaj men då var det alldeles försent att vakna till för Varbergs BoIS som ändå leder superettan med sju poängs marginal före tvåan Mjällby och som har elva poäng ned till Brage som befinner sig på allsvensk kvalplats.