• Publicerat 18 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

I veckan blev det känt att Linus Hallenius lämnar Gif Sundsvall för spel på Cypern och Apoel Nicosia. Det är en övergång som lämnar ett stort sportsligt tomrum men som ger ett bra ekonomiskt tillskott för en hårt ansatt ekonomisk klubb.

– Men om man ser till affären är den väldigt bra för GIF Sundsvall. Det är en spelare som vi tog för noll kronor och som ingen trodde på. Linus var en väldigt billig spelare under två år där han levererade på toppnivå. Han kunde lämna oss gratis efter förra säsongen och vi jobbade knallhårt för att han skulle få en marknadsmässig lön i Allsvenskan. Den lönen har han haft i fem månader och nu får vi in x antal kronor, det är en oerhört bra ekonomisk affär, säger Hagblom till Mittmedia i Sundsvall.

Enligt Mittmedia i Sundsvall ger övergången mellan två – fyra miljoner kronor och som kan ge ytterligare pengar i form av prestationsbaserade klausuler.
Hagblom berättar att han blev överraskad över hur stor klubb som Apoel är och vilken bred organisation som klubben förfogar över.
– När vi började närma oss ett avslut och jag ville ha allting skriftligt började jag inse att Apoel är en större klubb än jag trodde. För innan det var färdigt pratade jag med fyra olika personer i form av finanschef, sportdirektör, president och general manager. Det blev oerhört mycket tid i telefon, säger Hagblom.

Men det var en tid som Hagblom tvivlade på om det ens skulle bli någon affär och övergång.
– Ja, i inledningen trodde jag att det skulle spricka. Vi var så oerhört långt ifrån varandra, säger han.

Det är dock inte lätt att vara sportchef i en klubb som Gif Sundsvall. Hagblom har fått vara med om att få kritik hur han än gjort när det gäller Hallenius.
Först för att Hagblom skrev ett långt femårskontrakt med Hallenius som var tungt ekonomiskt för klubben men nu har Hagblom istället fått kritik för att han släpper Hallenius för billigt.
– Vi får oerhört mycket kritik för spelare vi inte lyckas förlänga med som lämnar oss som bosman. Här lyckades vi hitta en förlängning och en spelare lämnar utan att vara bosman, men vi får ändå kritik. Jag har inte problem med det utan det är passion från människor som bryr sig, men vi vet att vi gör rätt saker.