FD60. I avsnitt 63 av podcasten FD 60 Minuter träffar Lennart Sandahl ingen mindre än Hammarbys lagkapten Jeppe Andersen. I ett öppet och rakt samtal berättar han om när han la av med fotbollen för att festa med vänner, nya kontraktet, Michelsens hårda ledarstil, AIK som värsta motståndare, drömmen om Bajen i Europa och hans tuffa första tid i klubben.
– För mig var det ingen fördel att spela på Tele2 det första halvåret. Jag vet inte varför men jag var nervös varje gång, säger han i podden. 

Lyssna på avsnittet längst ned i artikeln.
Snart finns den även ute på Acast, Itunes och Spotify!

Jeppe Andersen, 26, värvades in till Hammarby från Esbjerg sommaren 2017.

Hösten blev tuff och Andersen kände mer press än glädje av att spela inför så mycket publik, berättar han i FD 60 Minuter som släpps nästa vecka.

Men efter att Jakob Michelsen fått sparken och Stefan Billborn tagit över rodret så blev det ganska snabbt mycket bättre även för Andersen. 2018 ledde Bajen allsvenskan halvvägs in och sida vid sida med Junior så bildade han ett av seriens bästa innermittfält.

Som bekant missade Bajen Europaspel men hoppas ta revansch i år. Till Malmö FF är avståndet ganska långt men Andersen säger att han tror och hoppas på en topp-3-placering. Ett av många samtalsämnen i podden är om Stockholmsderbyna som varit, och där Andersen avslöjar att hans värsta motståndare är AIK.

– Det är ganska tråkigt att spela mot AIK. De gör det bra och är jättebra, men fan vad jag hatar att spela mot dem.

Dessutom:

* Andersen om äran att ta över lagkaptensbindeln efter legendaren Kennedy.
– Hur fungerar den delade rollen med David Fällman egentligen?

* ”Besten” Odilon som ingen kunde dribbla bort.

* Tankovic blir Bajens nästa stora försäljning – och därför är ”Mujo” sämst på pingis

* Varför det var rätt att sparka Jakob Michelsen vars ledarstil inte passade i Hammarby.

* Uppväxten i lilla Give, genombrottet i Vejle och när han la av ett halvår för att festa med polarna. ”Mina föräldrar räddade min karriär”.

* Ångern över att han inte var så seriös i tonåren. ”Det blev lite mycket alkohol, gå på stan och gå på klubbar. Men vad fan, det har gått bra ändå”.

* Vad Bajen behöver för att sluta topp-3. ”Ibland känns truppen lite tunn”.

* Därför drömmer han mer om framgång i Bajen än utlandet och landslaget.

 

Klicka här för att lyssna via Spotify!