Armeniska Ararat blev AIK:s lott i Champions League-kvalet. När Malmö FF och IFK Norrköping fick sina motståndare i kvalet till Europa League så blev det definitivt motståndare som bör vara överkomliga. 

Malmö FF – som i fjol fick åkte ur Europa League-slutspelet mot Chelsea – fick en lottning som bör passa laget väl i kvalet till samma turnering.

MFF kommer att möta vinnaren mellan nordirländska Ballymena och NSI Runavik från Färöarna.

Det blev irländska Saint Patrick’s Athletic från Dublin som hamnade på IFK Norrköpings lott. Laget ligger just nu femma i den irländska ligan och fick en friplats då en annan klubb (Waterford) inte fick licens att spela i Europaspel från Uefa.

Matcherna spelas den 11 och 18 juli. För BK Häckens del är det först den andra kvalrundan som gäller, detta då man blev cupmästare.