• Publicerat 18 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Genk i belgiska ligan ser ut att bli Benjamin Nygrens nästa klubbadress. För Göteborgs-Posten bekräftar han att en påskrift på ett kontrakt kan bli av närsomhelst.

– Vi är i slutet av förhandlingen, allt är inte klart ännu men om det blir klart så borde det bli klart snart, säger han till GP.

Uppgifter har gjort gällande att Nygren kan bli IFK Göteborgs dyraste spelaraffär genom tiderna. I trakterna av 50 miljoner kronor har det spekulerats om att affären är värd för Blåvitt om alla bonusar och klausuler slår in.

17-åringen var nyligen ned till Belgien och bekantade sig med klubben och staden men då var inte nye tränaren, Felice Mazzu, på plats. Denne skrev på när Nygren hade åkt hem. Nu har dock de båda pratats vid på telefon och efter samtalet blev Nygren fast beslutsam om att affären skulle fortgå och att han inom kort blir en Genk-spelare.
– Ja, i princip. Det är detaljer och sådant där kvar, säger Nygren.