Foto: Bildbyrån

Ett av våra största försvarsnamn i modern tid är på väg tillbaka. Olof Mellberg som ett tag var högaktuell för IFK Göteborg skriver nu på för Fremad Amager i Danmark, enligt FD:s källor. Den förre landslagsstjärnan blir assistent till Azrudin Valentic som han skördade stora framgångar med i BP.

I maj förra året så sparkades Valentic i från Dalkurd medan han sedan i slutet av oktober skrev på för en klubb i den danska andraligan, Fremad Amager.

Nu kan FotbollDirekt avslöja att han stärker upp den danska klubben rejält genom att Olof Mellberg nu är mycket nära en övergång.

Mellberg som gick in i livet utanför rampljuset när han uppges ha valt bort IFK Göteborg hösten 2017. Sedan dess mestadels tyst om den forne hjälten.

Senaste uppdraget är ju BP en klubb han lämnade med just Valentic i november 2017 och detta med orden:

– Jag har haft en väldigt bra tid i BP men känner mig nu redo att anta nya utmaningar, sade Mellberg till klubbens hemsida.

Men nu händer det alltså saker och han är muntligen överens med danska Fremad och blir Valentic nye assisterande tränare. Mellberg väntas enligt FD:s källor skriva på under dagen eller i morgon.

Den gångna säsongen slutade Fremad Amager på en femteplats i den danska motsvarigheten till superettan.