Den 29 juni klockan 23.00 är det avspark i den omtalade ”nattmatchen” mellan GIF Sundsvall och AFC Eskilstuna. Giffarna – med en hårt ansträngd ekonomi – hoppas på fullsatt och skönt klirr i kassan.
– Om vädret är med oss tror jag på det, säger klubbchefen Henrik Lindgren till Sundsvalls Tidning.

I månadsskiftet är det så dags för matchen som GIF Sundsvall tror och hoppas på kommer bli en succé som omtalas långt utanför allsvenskans gränser.

Med AFC Eskilstunas goda vilja har Giffarna fått grönt ljus att spela matchen den 29 juni med den oortodoxa avsparkstiden 23:00. Med tanke på att GIF Sundsvall har en ekonomi i kris så hoppas klubben på fullsatt och merförsäljning på höga nivåer. Klubbchefen Henrik Lindgren till Sundsvalls Tidning.

– Om vädret är med oss tror jag på det. Det är absolut meningen, säger han.

Sedan tidigare har man ett supporterpaket med en specialutgåva av en halsduk som nu sålts i 900 exemplar.

– Det är över en halv miljon i intäkter som vi inte haft annars. Nu har det dessutom börjat snurra utmaningar på sociala medier där företag köper tio halsdukar och passar bollen vidare, där snurrar det på rätt bra. Sedan blir det en säljinsats kring nattmatchen så klart, säger Henrik Lindgren.

Klubbens evenemangsansvarige Sara Nilsson:

– Först har vi ett event på stan med vår uppblåsbara barnplan där knattar kommer spela fotboll och till de första 50 barnen kommer vi ha en goodiebag. Vi kommer även ha ett tält där vi säljer souvenirer och på kvällen blir det en kortege från hamnen som förmodligen kommer ledas av våra juniorlag. De kommer gå från hamnen och plocka upp folk på uteserveringarna och Patronerna på torget, sedan fortsätter de bort till arenan.