Marcus Berg har länge varit drömnamnet för IFK Göteborg. Speciellt sedan det stod klart att att han skulle ta farväl av Förenade Arabemiraten. Men allt sedan dess har klubb på klubb radats upp. Utländska sådana. I dag ännu en.

Marcus Berg är ännu klubblös sedan han och Al Ain gick skilda vägar. Sedan dess så har bland annat grekiska Olympiakos kommit upp, Berg som ju tidigare varit framgångsrik hos deras ärkerival Panathinaikos mellan 2013-2017. Där efter följde sedan uppgifter om turkar och Denizlispor och i dag så ännu en – men betydligt tyngre Fenerbahce.
Det skriver nu i dag turkiska media.

Samtidigt så är det tyst om IFK Göteborg och man ser ut att vänta på en comeback som skulle bli så stor och värdefull för ett Blåvitt som är på väg att komma på fötter igen efter en mycket spännande vår.

Själv har Berg under våren trott att han vill göra två år till utomlands innan allsvenskan på allvar kan bli aktuellt igen.

Fenerbahce är hur som helst ingen lättvikt. Långt därifrån. Man spelar regelbundet i Europa och har vunnit den turkiska ligan närmare 30 gånger. Den senaste säsongen slutade man sexa.