• Publicerat 17 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Mikael Lustigs kontrakt med Celtic har löpt ut och den svenske ytterbacken såg länge ut att vara på väg tillbaka till allsvenskan. Så blir det trots allt inte. Enligt uppgifter till Expressen ska Lustig istället ha landat i Belgien för att genomgå en läkarundersökning med KAA Genk.

Mikael Lustig har varit utomlands i många år men har under våren ryktats vara sugen på Sverige igen.

Landslagsbacken lämnade hemlandet 2008 för spel i norska Rosenborg. Lustig skulle sedan skriva på för Celtic 2012 där han nu spelat i sju år. Högerbacken har åstadkommit en hel del i klubben då han bland annat varit med och vunnit Scottish Premiership sex gånger. Nyligen stod det klart att han inte blir kvar där och Lustig visade sin besvikelse över att klubben valt att inte förlänga.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, de sista veckorna har varit tuffa. Inte på planen, utan på sidan. Jag är stolt över mig själv hur jag hanterat situationen. Mina närmaste vänner och spelare vet vad som hänt. Vi får se hur framtiden ser ut, sa Lustig då. 

Nu ser det ut att bli ett klubbyte för Lustig, men han återvänder inte till Sverige. Det såg länge ut att bli AIK eller Malmö och spelaren själv bekräftade intresset. Nu ser svensken ut att stanna utomlands och det lär ta ett tag innan han återvänder hem. Om allt går som det ska under läkarundersökningen kommer Lustig att skriva på för belgiska KAA Genk, detta enligt uppgifter till Expressen. KAA Genk som förra året slutade på en femteplacering rustar nu upp med Lustig och går för en ligatitel kommande säsong.

Expressen talade med Lustigs agent Hasan Cetinkaya som dock var fåordig gällande detta.

–Det blir inga kommentarer där, vi får se vad som händer de kommande dagarna, säger Cetinkaya.

ADRIANO VISCONTI