• Publicerat 17 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

I vintras drabbades Örebros Simon Amin av en knäskada. Detta i samband med uppstarten efter semestern. Nu tänker mittfältaren inte begå fjolårets misstag.
– När jag fick de här problemen förra året försökte jag ändå bita ihop och köra, säger Simon Amin till NA.se.

Förra säsongen drabbades Simon Amin av en knäskada som höll honom borta från spel i fyra månader, skadan kom i samband med uppstarten efter säsongen. När Örebro igår (söndag) samlade ihop truppen efter en kortare ledighet satt Amin på träningscykeln längs planen.  Nu när symptomen dykt upp igen tar spelaren det försiktigt för att inte begå fjolårets misstag.

– När jag fick de här problemen förra året försökte jag ändå bita ihop och köra, och då blev jag borta i fyra månader som konsekvens. Den här gången sa jag till direkt när jag kände av skadan igen. Det är bara onödigt att göra om samma sak igen. Man vill egentligen bara gå ut och köra, men det är som det är. Man måste respektera gamla skador, och det finns dom som har det värre, säger Amin till NA.se. 

Simon Amin kom till Örebro 2017 från Karlsunds IF. 21-åringen skrev på ett kontrakt med den allsvenska-klubben som sträcker sig fram till 2020.

På onsdag har ÖSK sin första träningsmatch efter uppehållet mot Elfsborg på Visingsö. Amin lär inte vara aktuell för spel.

– Nja, jag kommer ju inte träna fullt imorgon heller, och då ha jag bara varit med på en träning så jag hinner inte göra så mycket innan dess. Det kanske kan bli ett kort inhopp i matchen bara, säger Amin till NA.se

ADRIANO VISCONTI