Som 18-åring fick han sitt allsvenska genombrott och året därpå såldes han till Bröndby. Förre U21-anfallaren Gustaf Nilsson åkte dock ur Superligan den gångna säsongen med sitt Vejle. FD kan avslöja att hans tidigare klubb Falkenberg försökt att värva tillbaka honom – men misslyckats. 

Säsongen 2014 debuterade Gustaf Nilsson blott 17 år för sitt Falkenberg som då var uppe i allsvenskan.

Året därpå blommade han ut rejält och stod för sex mål på 21 matcher. Sommaren 2016 såldes han till Bröndby för sex miljoner kronor. Men Nilsson hade svårt att platsa i den danska storklubben och hamnade på bänken.

2017/18 blev det spel i Silkeborg och i år i Vejle. Men klubben lyckades inte hänga kvar i Superligan och nu letar Nilsson en ny klubbadress. Enligt FD:s källor så har Falkenberg – näst sist i allsvenskan – försökt att få loss sin forne stortalang.

Men erbjudandet har inte varit bra nog för Vejle som nobbat förslaget. Enligt FD:s källor ska flera allsvenska klubbar ha den gänglige anfallaren på sin radar.

Nilsson har två år kvar på sitt kontrakt.