• Publicerat 17 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Både AIK och Malmö FF uppgavs vara intresserade av Mikael Lustig som nu väljer spel i Belgien. Men AIK står inte handfallna och uppges nu för FotbollDirekt sitta i långt gångna förhandlingar med FCK:s Sotirois Papagiannopoulos och numera kontraktslöse Nabil Bahoui.

Två tunga värvningar ser alltså ut att vara nära svenska mästarna. Med Champions League-kvalet bara månaden bort så har AIK nu riktigt tunga namn inom räckhåll, samtidigt som nya uppgifter till FotbollDirekt går ut på att AIK aldrig kom in i avgörande samtal med Mikael Lustig. Några direkta förhandlingar existerade aldrig med Celticproffset.

LÄS: SOTIRIOS OM TUFFA BEHANDLINGEN – ”JAG ÄR FÖR BRA FÖR DET HÄR”

FotbollDirekt kan i dag istället avslöja att Sotirois Papagiannopoulos nu är nära att skriva på. AIK uppges vara nära en lösning med FC Köpenhamn om den förre Östersundsstjärnan. Samtidigt så är samtal med Nabil Bahoui påbörjade och man uppges även gentemot det förra Hollandsproffset närma sig en lösning men där det ännu, enligt FD:s uppgifter, inte uppges vara lika långt gånget som kring den förstnämnde.

Bahoui är nu hur som helst kontraktslös sedan slutet av förra månaden då han och holländska De Graafschap gick skilda vägar.

Sotirois Papagiannopoulos har å sin sida en inte lika lätt situation.
Dels så ser han inte ut att ingå i Ståle Solbakkens planer – dels så har han själv sagt att han inte vill uppleva en säsong till som den han just har gått igenom borta i Danmark.

Kontraktet med FCK gäller fram till 2022 och svensken uppges ha fått en sigining bonus på omkring 8 000 000 när han skrev på för danskarna. Å andra sidan gav FCK endast lite drygt 3 000 000 för att köpa loss honom. Samtalen mellan AIK och FCK uppges emellertid alltså ha varit givande så här långt.

FotbollDirekt har sökt sportchef Björn Wesström för en kommentar.

LENNART SANDAHL – OLA GUSTAVSSON