I går fick Peo Ljung sparken från Helsingborgs IF. På dagens presskonferens presenterades Henrik Larsson som hans ersättare. ”Henke” tar över efter att han lämnat klubben efter degraderingen 2016. 
– Det känns fantastiskt skönt att vara tillbaka i klubben som man har en stor historik med, säger han till klubbens hemsida. Kontraktet sträcker sig året ut.

Sparkade Peo Ljungs ersättare bli den förre HIF-managern r Henrik ”Henke” Larsson.

Sin tränarkarriär inledde Henrik i Landskrona BoIS och har efter det varit både assisterande tränare i Högaborgs BK och huvudtränare i Falkenbergs FF. Under säsongerna 2015 och 2016 var han manager för Helsingborgs IF, men det slutade med degradering och stökiga scener efter kvalförlusten mot Halmstads BK. Två och ett halvt år senare är han tillbaka i klubben.

– Vi har gjort ett gediget arbete med att rekrytera Per-Ola Ljungs efterträdare. Valet har fallit på Henrik Larsson och det är det bästa valet vi kan göra. Vi är stolta över att ha knutit Henrik Larsson till föreningen igen, säger ordförande Krister Azelius.

– Det känns fantastiskt skönt att vara tillbaka i klubben som man har en stor historik med. Jag är väldigt motiverad till att börja jobba. Det är en fantastiskt inspirerande utmaning som ligger framför oss alla tränare, spelare, alla involverade i föreningen och givetvis supportrarna, utan dem kommer vi inte att klara det, säger Henrik Larsson och fortsätter:

 
– När jag lämnade för 2,5 år sedan har jag egentligen aldrig fått annat än kärlek på min telefon. Jag har gått på gatorna i Helsingborg och inte varit ett dugg orolig. Det är klart att det alltid kommer vara en och annan som inte tycker om det här beslutet, men det är en del i det hela så att säga, säger han på dagens presskonferens.

Larsson om det stökiga uppbrottet 2016.

– Sättet jag lämnade på här senast var inte optimalt. Men för mig är det ett avslutat kapitel. Från och med här ser jag framåt och försöker skapa de bästa möjliga förutsättningarna för att Helsingborgs IF ska kunna spela kvar i allsvenskan nästa år också.

 
Kontraktet sträcker sig året ut.