• Publicerat 16 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

När ÖFK idag hade sin första samling efter uppehållet, saknades flera nyckelspelare, däribland Hosham Aiesh. Ian Burchnall förnekar dock flyttryktena och menar att det istället rört sig om en förlängd ledighet.
–Han kommer tillbaka idag, så det har inget med ryktena om andra klubbar att göra, säger Ian Burchnall till Östersunds-Posten.

Östersunds FK som nu befinner sig på en tionde placering gick på en kortare semester med tre raka förluster samt ett oavgjort resultat i bagaget. När ÖFK tidigare idag hade sin första samling efter uppehållet saknades en del nyckelspelare. Bland annat målvakten Aly Keita som nu är iväg på Afrikanska mästerskapen och Hosham Aiesh. Många drog snabbt slutsatsen att den skicklige ytterspringaren ska ha gjort klart med någon annan klubb men tränaren Ian Burchnall var snabb med att poängtera att så inte var fallet. Det rörde sig istället om en förlängd semester.

–Han kommer tillbaka idag, så det har inget med ryktena om andra klubbar att göra. Men intresset ökar såklart, och jag förväntar mig att höra från flera storklubbar de kommande veckorna, säger Burchnall till Östersunds-Posten.

Tesfaldet Tekie har nu lämnat klubben, den 22-årige mittfältaren var på lån från belgiska Genk, dit han nu återvänt för vidare spel. Curtis Edwards och Ravel Morrison ser även dem ut att lämna klubben då deras kontrakt snart löper ut.

Burchnall var därför tydlig med att man nu går in i transferfönstret med ett klart mål, och det att värva in någon ny mittfältare.

–Det är ju uppenbart att vi behöver få in mittfältare, där behöver vi stärka upp. På det defensiva har vi det nog på det torra, även om några är skadade just nu, säger Ian Burchnall till Östersunds-Posten.

ADRIANO VISCONTI