• Publicerat 16 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

GIF Sundsvalls sköra ekonomi ställer till det för klubben, nu har man sparkat det första offret. Målvaktstränaren Richard Richardssson lämnar nu efter sex år i klubben.
– Det kom som en chock, säger målvaktstränaren Richard Richardsson till Sundsvalls-Tidning.

GIF Sundsvall är inne i en svår period. Klubbens dåliga poängskörd samt den bristande ekonomin ställer nu till det för Giffarna. 

Sundsvall befinner sig i botten av tabellen med endast en tvåmålsmarginal ner till nedflyttningsstrecket. Klubbens sköra ekonomi är också en bidragande faktor till att det nu går som det går. Giffarnas anfallsstjärna Linus Hallenius har länge ryktats vara på väg bort som konsekvens av den pressade ekonomin.

Nu har man skördat sitt första offer och det ett rutinerat namn som länge arbetat i klubben. Under förra veckan fick målvaktstränaren Richard Richardsson som varit klubben sedan 2013 beskedet av sportchefen Urban Hagblom att han nu tvingas lämna, och detta på grund av den bristande ekonomin.

– Det kom som en chock, visst hade tanken slagit en efter presskonferensen där de pratade om det ekonomiska läget, men jag kände ändå aldrig själv att jag låg särskilt pyrt till, säger han till Sundsvalls-Tidning.

Posten kommer nu istället att tas över av Richardssons tidigare lärjunge Tommy Naurin som nu sitter på flera poster i klubben. Trots det tunga beskedet beskriver Richardsson sin tid i klubben som positiv.

– För det mesta har det varit positivt. Det har blivit många år i Allsvenskan och vi har fått målvakter som Tommy Naurin och William Eskelinen att stundtals vara bland de bästa i serien, säger han till Sundsvalls-Tidning.

ADRIANO VISCONTI