Hammarbys danske lagkapten Jeppe Andersen är nästa gäst i podcasten FD 60 Minuter som släpps i början på nästa vecka. Där pratar han bland annat om känslorna över att bära bindeln efter Kennedy, hans livs bästa vårsäsong, när han la fotbollen åt sidan för att festa, Michelsens sorti, varför han inte är så sugen på det danska landslaget och allt om det förlängda kontraktet. Dessutom berättar han att AIK är den värsta tänkbara motståndaren att möta.
– Det är ganska tråkigt att spela mot AIK. De gör det bra och är jättebra, men fan vad jag hatar att spela mot dem, säger Bajens lagkapten i kommande avsnitt av FD 60 Minuter.

Jeppe Andersen, 26, värvades in till Hammarby från Esbjerg sommaren 2017.

Hösten blev tuff och Andersen kände mer press än glädje av att spela inför så mycket publik, berättar han i FD 60 Minuter som släpps nästa vecka.

Men efter att Jakob Michelsen fått sparken och Stefan Billborn tagit över rodret så blev det ganska snabbt mycket bättre även för Andersen. 2018 ledde Bajen allsvenskan halvvägs in och sida vid sida med Junior så bildade han ett av seriens bästa innermittfält.

Som bekant missade Bajen Europaspel men hoppas ta revansch i år. Till Malmö FF är avståndet ganska långt men Andersen säger att han tror och hoppas på en topp-3-placering. Ett av många samtalsämnen i podden är om Stockholmsderbyna som varit, och där Andersen avslöjar att hans värsta motståndare är AIK.

Ni vann mot Djurgården men förlorade mot AIK innan uppehållet. Som lagkapten, hur viktigt är det att vinna matcherna? Jag antar att det är tyngre än att förlora mot exempelvis Falkenberg?

– Nja, det vet jag inte. Jag skulle säga att om vi förlorar mot Falkenberg så är det mot ett lag man vet att vi måste vinna mot. AIK är ett bra lag och det är inte så lätt att komma till Friends och spela där. Där finns alltid risken att man förlorar. Jag skulle säga att det är en lika stor besvikelse att förlora mot Falkenberg, men för våra supportrar betyder det så klart mer i ett derby, säger han och fortsätter:

– Man ser ju när vi vinner mot Djurgården på hemmaplan. Det är så stort. Det betyder så mycket för så många. Samma när vi förlorar mot AIK. Det är jättetungt. Det är klart att för publiken och supportrarna betyder det jättemycket (att vinna derbyna) och det gör det för oss också.

Vilka är svårast att möta?

– AIK för de har så bra defensiv. Man känner ibland att man har mycket plats, och det har man, men allting är stängt. Då får man slå en pass tillbaka eller till sidan. Det är ganska tråkigt att spela mot AIK, helt ärligt. Vad kan man säga? De gör det bra och är jättebra, men fan vad jag hatar att spela mot dem. Faktiskt.

För att det blir låsta matcher och målsnålt?

– Ja, förra året förlorade vi båda matcherna med 1-0. Så vi har inte gjort mål på AIK senaste tre matcherna nu. Det är jättedåligt.

Podden med Jeppe Andersen släpps i sin helhet i början på nästa vecka. Håll utkik på sajten och där poddar finns!