• Publicerat 15 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Efter flera tunga poängtapp och en trög inledning av säsongen väljer Helsingborg nu att sparka tränaren Per-Ola Ljung. Detta Skriver man tidigare idag på sin hemsida.

– Den skrala poängskörden under våren är dock sådan att vi nu låter en annan tränare ta över, säger HIF:s ordförande Krister Azelius till klubbens hemsida.

Helsingborg startade säsongen riktigt bra då man efter tre omgångar lyckades besegra topplagen Hammarby och IFK Norrköping. Men efter 12 spelade omgångar ser det dock inte lika ljust ut för Skånelaget som nu befinner sig på en kvalplats neråt. 

HIF har efter de tunga poängtappen nu valt att göra en förändring och har därför sparkat tränaren Per Ola ljung som kom till klubben 2016. 

Detta trots att HIF:s ordförande Krister Azelius bara några dagar tidigare dementerat ett tränarbyte.

– Vi hyllar Peo för hans stora insatser för Helsingborgs IF genom åren, inte minst när han nyligen återförde föreningen till Allsvenskan. Den skrala poängskörden under våren är dock sådan att vi nu låter en annan tränare ta över, säger HIF:s ordförande Krister Azelius till klubbens hemsida.

P-O Ljungs kontrakt skulle sträckt sig över denna samt nästa säsong. Men klubben väljer som sagt att gå vidare med en annan kandidat som kommer att presenteras imorgon (söndag) under en presskonferens. 

– Jag vill tacka alla medarbetare, spelare jag arbetat med och alla fantastiska människor som finns i och runt klubben. Ett extra stort tack till resten av ledarstaben och det medicinska teamet som jag arbetade allra närmast med. Det har varit en härlig utmaning och jag har njutit av uppdraget att ta upp HIF i Allsvenskan. Vi har jobbat hårt och haft roligt på vägen, säger P-O ljung på klubbens hemsida.

Enligt uppgifter till Expressen ska den rutinerade tränaren Mikael Stahre varit aktuell att ta över, Stahre har dock tackat nej.

ADRIANO VISCONTI