• Publicerat 15 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Tränaren Per-Ola Ljung fick tidigare under lördagen sparken. Helsingborgs motivering var att det hade att göra med den dåliga poängskörden. Imorgon presenteras HIF:s nya tränare, detta under en presskonferens. Nu talar lagkaptenen Andreas Granqvist ut.

– Är inte helt överraskad, säger han till Helsingborgs-Dagblad

Helsingborg som haft en ganska knackig först hälft av säsongen befinner sig nu på en kvalplacering ner till superettan. HIF valde därför tidigare idag att sparka tränaren Per-Ola Ljung, detta skriver man på sin hemsida

Nu talar lagkapten Andreas Granqvist ut och menar att beslutet inte alls kom som en chock.

– När styrelsen väl gav beskedet kan jag väl inte säga att jag är helt överraskad.

Kaptenen som återvände till HIF inför säsongen förklarar även hur god relationen till P-O varit. 

– Den har fungerat jättebra, den har varit väldigt professionell. Jag har i intervjuer varit väldigt tydlig med att jag är spelare och Peo är min chef, och det har inte varit några bekymmer att jobba med Peo. Jag har all respekt för honom. Han var med när jag kom hem och tog upp oss i allsvenskan igen, och har gjort så gott han kunnat och så bra som möjligt. Tyvärr har vi inte varit tillräckligt bra och effektiva framför allt i straffområdena och fått de resultat vi önskat för att ligga ett antal placeringar upp i tabellen, säger Granen till Helsingborgs-Dagblad.

ADRIANO VISCONTI