Foto: Bildbyrån

BLOGG MED FOTBOLLDIREKTS CASPER NORDQVIST

Sotirios Papagiannopoulos har ryktats till såväl AIK som Malmö FF. FD:s Casper Nordqvist ser ett race kring FCK-svensken som MFF bara måste vinna.
– Uwe Rösler behöver honom. Mittbacksuppsättningen i MFF är för tunn inför Europa-äventyret, säger Nordqvist.

Med Rasmus Bengtsson OCH Lasse Nielsen med skadebekymmer är Malmö FF-försvaret för tunt. Behrang Safari och Oscar Lewicki gör det bra i backlinjen, men mer måste in – inte minst när snart Europa League-kvalet kickar igång.

MFF kommer efter fjolårets EL-succé satsa stenhårt på ett nytt gruppspel – precis som att SM-guldet i år SKA bärgas. Då behövs en rejäl mittbacksförstärkning, något som det känns att klubben väntat på ett bra tag – lite som Djurgården-supportrarna som så länge skrikit efter anfallare.

Jag vet en mittback som hade gjort det grymt i MFF – och som är en realistisk värvning. På andra sidan Öresundsbron sitter Sotirios Papagiannopoulos och kämpar med att få speltid i FC Köpenhamn. En så bra spelare ska inte nöta bänk och forne ÖFK-stjärnan, som gjorde sådan succé i Europa League med Östersund, har ryktats till såväl AIK som MFF.

Jag tycker inte att AIK behöver honom, inte alls på samma sätt som Malmö i alla fall. MFF måste gå för ”Sotte”. De har ekonomin till det och han själv hade sportsligt gynnats av det. Uwe Rösler är i behov av en klassmittback – och i min bok är Papagiannopoulos namnet som sportchef Daniel Andersson ska landa i sommar.

I övrigt kryllar det av skickliga innermittfältare och anfallare i MFF – och då är ändå Adi Nalic, Pavle Vagic och Carlos Strandberg på lån. Wow! Något tunnare är det på wingbackspositionerna. Sören Rieks gör det kanon ute till vänster och med Andreas Vindheim såld till Tjeckien är Eric Larsson given till höger. Med just Vindheim och Egzon Binaku, som lämnade för Norrköping inför säsongen, borta är konkurrensen inte direkt mördande där bakom. Jo Inge Beget kan spela där, Arnor Traustason likaså – men kanske att sportchef Andersson ska gå för en wingback i sommarfönstret.

Det har uppgetts att Sebastian Ohlsson är ett hett byte för MFF, men den affären har jag svårt att se hända med hans Blåvitt-hjärta. Mikael Lustig? Nja, ska han hem till allsvenskan ska han vara en av tre mittbackar och återvänder landslagsförsvararen till Sverige tror jag AIK ligger bäst till – även om MFF betalar mer. Lustig har cashat in ordentligt under sina år i Celtic och har hus i Västerås, en stad det går att pendla till träningarna i Stockholm från. Fråga Andreas Isaksson!

En drömvärvning vore att köpa tillbaka Yoshimar Yotún, som visade sig vara klippt och skuren för rollen som wingback i MFF. Peruanen håller nu till i den mexikanska ligan och det är långt ifrån säkert att en sådan affär vore möjlig i dagsläget, men oj vad fin han hade varit till vänster i Malmö FF igen!

Ett annat mer troligt köp vore Jonathan Tamimi som backup till Rieks och Larsson. Sundsvall har ekonomiska problem och behöver sälja spelare. Tamimi är en skicklig vinge som bidrar med poäng (ett mål och sex assist i fjol) och offensiv finess från sin högerkant. 24-åringen hade inte varit en dålig breddvärvning för MFF.