FotbollDirekt kan i dag avslöja att Joseph Colley är på väg att lämna Chelsea. Hammarby är framme och visar intresse för U23-svensken. Colleys kontrakt går ut nu i sommar.

Hammarby kan vara på väg att göra en av årets mest spännande värvningar.
FotbollDirekt kan i dag avslöja att Bajen följer Joseph Colley, den 20-årige mittbacken har ju sedan 2015 tillhört Chelsea och spelar i dag i deras U23 och beskrivs som extremt vältränad.

Närmare 20-talet matcher har det blivit den här säsongen för Chelsea som ju nådde hela vägen fram till final i Uefa Youth League. Under denna tid har även Colley varit lagkapten och det rapporterades i engelsk media så sent som för någon vecka att Chelsea inte satt upp honom bland namn som lämnar klubben i sommar och enligt uppgifter till FotbollDirekt så vill Chelsea förlänga.

Problemet är bara att mittbacksbjässen samtidigt (nära 190 lång) nu vill spela a-lagsfotboll.
Kontraktet går ut denna sommar och i det kan FotbollDirekt alltså i dag avslöja att Hammarby är en av flera intresserade klubbar.
Vad FD erfar så finns ännu inget bud men enligt våra källor så är Colley själv intresserad av Hammarby och beredd att skriva på för Stockholmsklubben och kontakter finns mellan Hammarby och hans finländske agent.

FotbollDirekt har försökt komma i kontakt med så väl Colleys finländske agent Sami Salonen som Hammarby sportchef Jesper Jansson – men utan att lyckas.

Förbundskaptenen för P99-landslaget, Tomas Turesson, har tidigare sagt så här till FD om Colleys namn:
– Skulle nålsögat vara för litet i Chelsea står nog massa klubbar i kö för att få honom, inte minst i allsvenskan.

Så här skriver för övrigt Chelsea själva om Joseph Colley på sin hemsida.

LÄS: Och för ett par år sedan så uppmärksammades han av FotbollDirekt.se när han av oss blev utsedd till årets försvarstalang i svensk fotboll.