Foto: Bildbyrån

Utsikten ligger delad tvåa i division 1 södra, detta ett lag som snittar 170 åskådare på hemmamatcherna. Forne storspelaren, tillika SM-guldtränaren, Stefan Rehn har gjort ett bra jobb med Göteborgsklubben. Sportchef Ingemar Lundin vill dock inte oroa sig för att någon klubb ska rycka i Rehn.
– Föreningar i vår storlek lever alltid under det hotet, men vi jobbar långsiktigt med Stefan, säger Lundin till FotbollDirekt.se.

Han är en ikon i såväl IFK Göteborg som Djurgården. Dessutom vann han VM-brons med Sverige 1994.

Stefan Rehn är ett av våra meritmässigt största namn som verkar inom fotbollssverige i dag. Därför är det något förvånande att han tolv år efter SM-guldet som tränare för IFK Göteborg nu rattar lilla Göteborgsklubben Utsikten i division 1 södra, ett lag som snittar 170 åskådare på hemmamatcherna.

Med Utsikten, som en gång tidigare varit uppe i superettan, har Rehn i år gjort ett vasst jobb. 52-åringen har lett sitt lag till en delad andraplats i serien efter tolv omgångar och sportchef Ingemar Lundin är belåten.

– Stefan har tillsammans med övriga ledare gjort ett jättebra jobb, så även spelarna. De ska ha all cred. Att sätta ihop 17 nya spelare tar tid! En jävla bra sammanhållning i laget är det där alla krigar för varandra, berättar Lundin för FotbollDirekt.se.

Är du rädd att tappa Rehn till någon större klubb?

– Föreningar i vår storlek lever alltid under det hotet, men vi jobbar långsiktigt med Stefan. Det gjorde vi i och för sig med Bosko (Orovic, tränare i Gais) också. Precis som om spelare gör det bra uppmärksammas även tränare om de gör det bra.

Du måste vara nöjd med säsongen så här långt?

– Ja vi är nöjda, men vi har dippat mot slutet. Som mot Kristianstad senast då vi gav bort poängen. Det är priset som man får betala genom att ha ett ungt lag. När vi spelar bra spelar vi verkligen bra, men vi har också lite för djupa dalar. Vi vill åt förstaplatsen!

Är ni redo för superettan?

– Både och… Vi är en liten förening, det kan man inte sticka under stolen med. Vi lärde oss mycket senaste gången som vi var uppe. Som alla lag i division 1 har vi det tufft ekonomiskt. Därför har vi målet att ta oss upp. Det är ohållbart för oss att vara i division 1 för länge med tanke på den plats i näringskedjan som vi har i Göteborg. Vi kan inte leva på våra publiksiffror direkt, vi är inte ensamma i stan och vi får inget stöd från massa lokala sponsorer som andra klubbar i division 1 kan få.