Besard Sabovic är på lån från Djurgården till Dalkurd. Efter säsongen löper mittfältarens kontrakt med Stockholmsklubben ut och framtiden är oviss.
– Vi har inte haft någon dialog om nytt kontrakt, säger 21-åringen till FotbollDirekt.se.

Som 18-åring i Djurgården 2016 gjorde Besard Sabovic sju allsvenska matcher och noterades även för ett mål. Sommaren därpå åkte han på en tung korsbandsskada som höll mittfältaren borta från spel i ett år.

Inför den här säsongen lånades Sabovic ut till Dalkurd i superettan och han har en bärande roll i laget som kommit igång rejält efter en jobbig inledning i våras.

– Vi hade en dålig start men vi har blivit bättre nu. Att få spela så mycket som jag gjort i Dalkurd har stärkt mig. Det är ju mycket roligare att spela fotboll i ett sämre lag än att sitta på bänken i ett lag som spelar på en högre nivå, berättar Sabovic för FotbollDirekt.se och fortsätter:

– Det betyder mycket för mig att ha en stor roll i laget. Som sagt, vi inledde dåligt men har blivit bättre och bättre nu. Vi kommer att kunna störa toppkonkurrenterna!

Hur länge kommer du att vara utlånad till Dalkurd?

– Det är inte bestämt, men jag har ett sådant låneavtal att jag kan gå mellan klubbarna.

Hur är dialogen med Djurgården om att komma tillbaka?

– Vi har inte haft så mycket dialog om det, vi får ta det lite som det kommer. Jag trivs väldigt bra i Dalkurd och känner att jag utvecklas.

Ditt kontrakt med Djurgården går ju ut efter säsongen. Finns det diskussion om förlängning?

– Vi har inte haft någon dialog om nytt kontrakt. Jag har ju snackat lite med Bosse (Andersson, sportchef) men inget seriöst. Jag har faktiskt inte försökt tänka så mycket på det utan jag vill bara utvecklas så mycket som möjligt, sedan får vi se.

Vad vill du själv?

– Jag vet om att jag klarar nivån i Djurgården och jag vet om att jag klarar nivån i allsvenskan. Jag önskar att ta upp Dalkurd i allsvenskan och visa vad jag kan.

Du kan tänka dig att spela i en annan allsvensk klubb än Djurgården?

– Prio för mig kommer alltid att vara Djurgården och jag känner mig trygg där, men blir det inte Djurgården måste jag ju spela någon annanstans.

Du gjorde mål redan 2016 och startade ett par matcher, detta som 18-åring och man förväntade sig kanske att du skulle flyga mer än vad du hittills gjort. Har korsbandsskadan ställt till det mycket för dig?

– Både ja och nej. Jag har alltid höga förväntningar på mig själv och det är inte bara du som har de tankarna kan jag säga. Det har inte gått så bra som jag själv hade tänkt och velat, säger Sabovic som tidigare i vår testade spel med Makedoniens U21-landslag.

– De har varit på mig sedan jag var 15 år gammal. Nu när jag inte blev kallad till Sveriges U21-lag såg jag det som en perfekt chans att se hur det funkade i Makedonien. Det var kul och jag fick väldigt bra intryck, men jag har informerat Sverige att jag alltid kommer prioritera Sverige.