Foto: Bildbyrån

Anel Ahmedhodzic värvades hem till Malmö FF efter tre år i Nottingham Forest. Mittbacken svarade dock bara för ett inhopp under våren och en utlåning är aktuell.
– Absolut, det är något som vi tittar på, säger sportchef Daniel Andersson till FotbollDirekt.se.

I går kunde FD berätta att Malmö FF överväger att ta tillbaka Pavle Vagic som gjort succé under sin lånesejour i Mjällby under våren.

En spelare som däremot kan lånas ut i sommar är Anel Ahmedhodzic, som efter tre år i Nottingham Forest återvände till MFF i vintras.

Under sina år i England svarade mittbacken för ett inhopp i Championship, detta mot Newcastle. I den himmelsblåa Malmödressen har speltiden varit knapp under våren. Visserligen fick 20-åringen chansen från start i Svenska cup-gruppspelet, men väl i allsvenskan har det hittills bara blivit ett inhopp – och detta i våravslutningen i derbyt mot Helsingborg.

För att den svenske U21-landslagsspelaren ska fortsätta utvecklas öppnar nu Daniel Andersson för att låna ut Ahmedhodzic.

– Absolut, det är något som vi tittar på. Han fick hoppa in senast på Olympia, men det är viktigt att våra unga spelare får spela och ständigt utvecklas. Vi vill hitta det som är bäst för Anel och hans utveckling, konstaterar Andersson för FD.

Precis som ovannämnde Pavle Vagic har en annan offensiv mittfältare på lån från MFF visat klass: Adi Nalic i AFC Eskilstuna som kom till Malmö från Landskrona i vintras. Trots att laget ligger sist i allsvenskan har 21-åringen svarat för två mål och tre assist. Daniel Andersson imponeras av Nalic.

– Det här har varit bra för hans utveckling. Jag kanske är partisk, men jag tycker att han varit AFC:s bästa spelare och det är jättekul att se. Han har tagit ett stort ansvar också.

Vill ni plocka tillbaka honom i sommar?

– Vi har den möjligheten om vi vill, men det är hård konkurrens hos oss och han är på ett bra ställe där han utvecklas.