Mikael Lustig ser ut att lämna Celtic. Redan för några dagar sedan berättade Sportbladet att det är på gång. I dag kan FotbollDirekt avslöja genom en skotsk källa med god insyn i klubben att Lustig inte ingår i mästarklubbens planer och inte kommer att erbjudas ett nytt kontrakt. 

Det var med besvikelse som Mikael Lustig uppträdde nyligen på landslagssamlingen.
Efter närmare åtta år i Celtic så kommenterade han nu sin framtid i klubben.
– Det kunde hanterats på ett annat sätt, säger högerbacken som även bekräftade Malmö FF-intresset som FotbollDirekt var först med att tidigt i våras berätta om.

Kontraktet med den svenske stjärnan går hur som helst ut. Det är ju känt men samtidigt så har skottarna visat att man inte varit beredda att släppa sin så mångårige svensk. Beröm har ju många gånger skickats åt hans håll från Neil Lennon som kommit tillbaka. Däremot har saker och ting under senare delen av våren svängt och det tyvärr inte till hans fördel. Den besvikelsen han visade nyligen på en landslagssamling förstärks nu i dag för FD.

LÄS: I MITTEN AV FEBRUARI BÖRJADE MFF UTMANA AIK OM TOPPFÖRSVARAREN 

Efter förlusten mot Spanien uttalade sig ju den 32-årige försvararen så här:

– De sista veckorna har varit tuffa. Inte på planen utan på sidan. Jag är extremt stolt över hur jag hanterat situationen. Mina närmaste och spelare och ledare vet vad som har hänt, sade Lustig till Sportbladet.

 

 

 

Nu bekräftar så emellertid en skotsk källa för FotbollDirekt att skottarna sedan en tid tillbaka bestämt sig för att inte erbjuda Lustig en förlängning.

Med det har han nu dels det stora intresset från Malmö FF att ställning till – men även från AIK – som enligt FD:s uppgifter, inte har släppt sitt intresse för ett namn som ju faktiskt har ett nybyggt hus i Västerås, inte alls långt i från Stockholm.

Men samtidigt har FotbollDirekt uppgifter om att det finns konkreta utländska alternativ och som familjen Lustig nu också visar intresse för. Så ett av våra mest meriterade landslagsnamn över 2000-talet ser knappast ut att stå tomhänt inför ett nytt kapitel i sin långa framgångsrika karriär.