Andri Runar Bjarnason ser förlorad ut för Helsingborgs IF. Detta kan FotbollDirekt under fredagskvällen avslöja. Anfallaren kommer troligen att säljas till Kaiserslautern, hemmahörande i tyska tredjeligan.

Han öste in mål i superettan i fjol. Med sina 16 mål och sju assist var Andri Runar Bjarnason under sin debutsäsong i Sverige en stor orsak till att Helsingborg tog klivet tillbaka till allsvenskan.

Efter ytterligare tre fullträffar under vårens allsvenska ser den 28-åriga islänningen nu förlorad ut för Helsingborg. Enligt FD:s uppgifter säljs islänningen, vars kontrakt går ut efter den här säsongen, till Kaiserslautern.

Den tyska klassikerklubben åkte efter den förra säsongen ur 2.Bundesliga och lyckades inte ta sig tillbaka i år. I stället slutade laget, men forne IFK Göteborg-mittfältaren Mads Albaek i laget, på en niondeplats i tyska tredjeligan.