• Publicerat 13 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Jacob Rinne gör bra ifrån sig i danska ligan, men tas ändå inte ut i landslaget. Målvakten känner sig maktlös.
– Jag tycker själv att det borde vara läge, men det känns nästan lite förgäves, om jag ska vara ärlig, säger Rinne till Nerikes Allehanda. 

Efter att ha varit med i EM-truppen som vann U21-EM 2015 och storspelat i Örebros mål lämnade Jacob Rinne allsvenskan för spel i belgiska Gent sommaren 2016. Succén i Belgien uteblev och de två senaste säsongerna har 25-åringen i stället vaktat kassen i Ålborgs mål.

Väl i Danmark har Rinne växt ut till en av ligans bästa målvakter, men det är fortsatt tyst från förbundskapten Janne Andersson. I stället har Robin Olsen, Kristoffer Nordfeldt och Karl-Johan Johnsson prioriterats. Rinne känner sig maktlös.

– Hur nära man är vet man ju aldrig, men jag tycker själv att det borde vara läge. Man sitter och hoppas till varje uttagning, men det känns nästan lite förgäves, om jag ska vara ärlig, konstaterar Rinne för Nerikes Allehanda.