Foto: Bildbyrån

Pavle Vagic har gjort succé på lån i Mjällby som överraskat stort i årets superetta. Till sommaren kan den offensiva mittfältaren komma att återvända till Malmö FF, något FD erfar. Sportchef Daniel Andersson har ännu inte bestämt sig.
– Vi har tid på oss att fatta det beslutet. Vi får se vad som händer, men vi är väldigt nöjda med hans vår, säger Andersson till FotbollDirekt.se. 

Pavle Vagic, som i fjol var på lån i Jönköpings Södra, lånades inför årets säsong ut från sitt Malmö FF till Mjällby. Väl i Blekingeklubben, nykomling i superettan, har Vagic gjort succé i ett Mjällby som överraskat stort. Laget ligger tvåa i serien där 19-åringen varit en viktig spelare – så pass viktig att FotbollDirekt erfar att MFF tittar på att ta tillbaka honom nu i sommar. Sportchef Daniel Andersson bemöter nu detta för FD.

– Absolut kan man tänka så, men samtidigt är Pavle i en miljö där han utvecklas och får spela hela tiden. Man får väga för- och nackdelar, säger Andersson och hyllar vårsäsongen som Vagic svarat för.

– Han har bara vuxit och vuxit. Tyvärr drog han baksidan och var borta i två matcher, men han har tagit ett mycket större ansvar i år och jag har givetvis följt såväl hans som Mjällbys utveckling.

Ni hade väl inte kunnat drömma om att Mjällby som nykomling skulle ligga tvåa efter tolv omgångar. Detta har så klart gynnat Pavle som vill ha mycket boll, eller hur?

– Absolut, vi visste inte hur Mjällby stod sig inför säsongen – jag vet inte om de själva visste det. De har överraskat stort, verkligen!

Konkurrenssituationen i Malmö FF är mördande, inte minst på innermittfältet där Anders Christiansen, Arnor Traustason och Erdal Rakip är några av namnen som Vagic kommer behöver ta upp kampen med om han återvänder redan i sommar.

– Pavle trivs bäst centralt och hans optimala position hos oss är att vara en av våra två åttor (de två offensiva mittfältarna som allt som oftast innehas av Christiansen och Traustason). Så klart att det är väldigt tuff konkurrens och man måste väga det mot att utvecklas ytterligare i Mjällby eller ta upp kampen i MFF. Men vi har tid på oss att fatta det beslutet, fönstret öppnar 17 juli så vi får se vad som händer. Vi är i alla fall väldigt nöjda med hans vår, avslutar Andersson.