• Publicerat 13 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

IFK Göteborgs anfallare Benjamin Nygren har ryktats vara på väg bort från klubben till belgiska ligaklubben Genk. Men övergången drar ut på tiden och när Nygren besökte klubben blev det inget samtal med en av klubbens nyckelpersoner.

– De gjorde klart med honom efter att jag var där. Så jag träffade aldrig honom, berättar Benjamin Nygren för Göteborgsposten apropå det faktum att han inte träffade Felice Mazzu, personen, som uppges kunna bli hans nya tränare de närmaste åren under det besök Nygren gjorde hos Genk.

17-årige Benjamin Nygren har slagit igenom rejält i allsvenskan och fick genast utländska proffsklubbars ögon på sig efter fyra mål och flera fina framspelningar som gett mål eller målchanser för lagkamraterna. Han har också visat upp ett moget spel med en bra blick för spelet trots sin ungdom.
En affär med belgiska Genk har uppgetts vara på gång en tid och både Genk och IFK Göteborg ska vara överens om en övergång och en övergångssumma i 50 miljonersklassen.

Men någon kontraktspåskrift har det inte blivit. Övergången har dragit ut på tiden och främst är det Nygren själv som valt att skynda långsamt. I veckan var han och kollade in staden för att insupa atmosfären.
– Jag kollade anläggningen och pratade med sportchefen. Han visade mig runt och så spanade jag in staden. När du ska göra ett val så måste du samla ihop så mycket intryck det bara går. Det är mycket som ska stämma, säger han till GP.

På en konkret fråga från GP om han bestämt sig så blir svaret:
– Jag har inte bestämt mig för något ännu. Jag känner ingen press, utan tar det i min takt. Jag tänker inte ta något förhastat beslut, utan jag kommer att ta det beslut som gynnar mig bäst och det gör man inte på så kort tid. Jag kommer att ta den tid jag behöver.