I går gav Djurgårdens Bosse Andersson sin bild av kommande transferfönster. Och han berättade om att man har ett namn överst på en önskelista. FD:s Patrick Ekwall hoppas nu att det handlar om spanske David Batanero.

Få eller inga rubriker än så länge om tänkbara nyförvärv för Djurgården i stundande sommarfönster – inte sedan i vintras och sådana som Magnus Eriksson, Ola Toivonen och Emir Kujovic.
I dag har så Dif startat om efter ett par veckors semester. Första träningsmatchen blir den 20 juni mot Sirius och själva allsvenska nystarten hemma mot Kalmar FF den 1 juli – och hur man redan fram emot mitten av kommande månad möter MFF.
0Huruvida man vid den tidpunkten kommer att kunna visa upp ett spännande nyförvärv återstår emellertid att se. Frågan är bara om den allsvenska tabelltvåan kommer att gå in och göra någonting större saker på sommarens marknad eller nöja sig med materialet som så gjort en vår över förväntan?

Sportchef Bosse Andersson visade ju annars i går tydligt i en längre intervju med FD att man har distans till en upptrissad marknad – det har ju varit ett år så här långt med många uppmärksammade allsvenska affärer. Däremot medger han att man har ett enskilt namn som kan beskrivas som en favoritvärvning.

FotbollDirekts Patrick Ekwall har sett Djurgården flera gånger den här våren som anser att Dif bara som det är kan vara ett topplag året ut.

Överraskar Djurgårdens andraplats dig?
– Både ja och nej, egentligen. Ja för att de haft en relativt ryckig vårsäsong där det varit svårt att direkt definiera deras status. Nej för att de har ett tillräckligt bra lag för att vara ett topplag.

Hur ser du på kommande transferfönster för Djurgården ?
– De behöver ett komplement som nia. Nu är de väldigt beroende av Buya Turay på den positionen. De kan möjligen dra nytta av en lite offensivare central mittfältare, men där känner jag att Astrit Ajdarevic kan bli tillräckligt bra om han kommer igång efter en vår som kantats en del av sjukdomar och annat. Astrit kan bli som ett nyförvärv i höst.

Någon spelare som du tror kan säljas under sommaren?

– Inte direkt. Och det kan också vara guld värt för man bygger en trupp, att balansera så att man inte har för många spelade med utgående kontrakt eller för sugna på att gå vidare hela tiden. Och tillräckligt bra för att inte vara för bra för att bli intressant för andra klubbar, om ni förstår vad jag vill mena. Ekonomiskt har Djurgården gjort bra spelaraffärer på senare tid.

Av kända rykten, hur ser du på som exempelvis Eriksson, Toivonen och Kujovic?
– Min känsla är att Magnus Eriksson ville hem till Djurgården redan i våras, men att det sprack av olika skäl. Han skulle förstås vara en förstärkning för vilket allsvenskt lag som helst. Ola Toivonen lever det ljuva livet i Australien ett bra tag till. Han skulle hålla hög allsvensk klass, men tror inte han vill till Sverige redan. Emir Kujovic är däremot ett mera osäkert kort. Han hade kapacitet nog att vinna allsvenska skytteligan och bli landslagsman när han drog senast, men har inte spelat A-lagsfotboll kontinuerligt på över två år.

Har du något eget namn du anser att Bosse Andersson borde intressera sig för?

– David Batanero. Han skulle fungera utmärkt i deras sätt att spela. Å andra sidan skulle jag kunna rekommendera Batanero till vilket lag som helst. Tillräckligt bra och Sundsvall i ett ekonomiskt läge där de sannolikt måste sälja till rimligt pris,