• Publicerat 12 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Alexander Isak gjorde bara 116 minuter i Bundesliga för Dortmund. När han nu sålts till Real Sociedad jublas det i Tyskland.
– För Dortmund är det här ett ekonomiskt bra slut på en sportslig miss, skriver lokaltidningen Ruhr Nachtrichten.

Han köptes för omkring 90 miljoner kronor januari 2017, men Dortmunds satsning på Alexander Isak som kom som 17-åring från AIK blev aldrig lyckad. Svensken svarade bara för 116 minuter i Bundesliga och först under utlåningen till holländska Willem II i våras visade Isak sin klass med 14 mål på 18 matcher.

Under onsdagen blev det officiellt att Dortmund säljer Isak till Real Sociedad, som i år slutade nia i La Liga. Affären uppges kosta spanjorerna runt 80 miljoner kronor och det är pengar som lokaltidningen i Dortmund, Ruhr Nachtrichten, jublar över.

– För Dortmund är det här ett ekonomiskt bra slut på en sportslig miss. Isak riskerade att bli en dyr hyllvara om han hade stannat, skriver tidningen.