GIF Sundsvall måste sälja spelare för att rädda ekonomin. Nu bekräftar GIF Sundsvalls sportchef att den cypriotiska storklubben Apoel Nicosia lagt ett bud på Linus Hallenius – som nobbades direkt.
– Om vi säljer Linus måste vi ersätta honom, och i det här fallet hade vi i så fall gått minus, säger Urban Hagblom till Sundsvalls Tidning.

Giffarnas ekonomi har varit flitigt debatterat i vår.

Nyligen gick klubben ut med att läget är kritiskt och att man måste få in tolv miljoner innan årsskiftet för att överleva.

Det lättaste sättet att tjäna pengar är att sälja spelare så försäljningar av flera av lagets stjärnor är att vänta den här sommaren. I vintras hade Linus Hallenius chansen att skriva på för ett par klubbar i utlandet, i stället så valde han att skriva på ett nytt flerårsavtal som gjorde honom till klubbens bäst betalde spelare någonsin.

Men i Giffarnas prekära situation går inte ens Hallenius framtid i laget säker. Expressen avslöjade nyligen att GIF Sundsvall fått ett bud från Cypern och Apoel Nicosia. Ett bud som ska ha varit på två miljoner kronor och som kunde stiga till fyra miljoner om vissa prestationsbaserade bonusar fallit ut. Sportchefen Urban Hagblom bekräftade i går att ett bud inkommit men att det var alldeles för dåligt och nobbades direkt.

 
– Det handlar inte om ett marknadsmässigt pris, vi har tackat nej under de förutsättningarna och de var tydliga med att det var vad de hade att erbjuda, säger Hagblom till Sundsvalls Tidning.

– Om vi säljer Linus måste vi ersätta honom, och i det här fallet hade vi i så fall gått minus. Det handlar om en forward med stor kvalitet som kom tvåa i skytteligan förra säsongen och då måste man få marknadsmässigt betalt.

Om Hallenius kan tänka sig att säljas eller inte berättar han dock inte.

– Det stannar mellan honom och mig. Men vi har ju investerat långsiktigt i Linus med ett långt avtal.