Foto: Bildbyrån

Ahmed Yasin fick en utvisning i derbyt mot IFK Göteborg efter en armbåge i huvudet på Sebastian Ohlsson. Domen från disciplinnämnden blev hård – för hård enligt Yasin själv.
– Alltså jag hade förstått om jag hade gjort det med flit och stannat upp och gett honom en armbåge, säger han till Fotbollskanalen.

Blåvitt slog Häcken i derbyt med 2-1, bland annat tack vare att Ahmed Yasin fick rött kort efter en armbåge på Sebastian Ohlsson. Han försökte slita sig loss från Ohlsson som medvetet förhindrade en kontring. Då träffade han Blåvittspelarenmed en armbåge och fick ett direkt rött kort.

– Jag försökte dra ner honom eftersom att de hade en farlig omställning, så jag ska ha gult kort. Han försökte bara dra sig loss, jag förstår att det är rött, men jag tror inte att han gjorde det med mening och han bad om ursäkt sedan. Det finns inte så mycket att säga om det, sa Ohlsson till C More.

Ett par veckor senare kommer nu disciplinnämndens dom om Yasins röda kort. Och det står klart att han får straffet skärpt med ytterligare två matcher. Det gör att han utöver matchen mot Elfsborg även missar IFK Norrköping och Hammarby. Yasin reagerade besviket på twitter.

Han utvecklar för Fotbollskanalen.

– Det var som att få en smäll i ansiktet, säger Yasin som inte kan förstå varför han får så många matcher.

– Jag vet inte. Jag tycker att vi får ett straff. Men okej, visst jag träffar honom olyckligtvis i ansiktet och det säger Sebatian Ohlsson också. Men han vinner ju på att stoppa kontringen först och främst. För det andra åker vi på ett rött kort och de vinner matchen och får tre poäng. Bara där kan jag se ett straff. Men sedan att jag ska åka på tre matcher till efter det… Allså jag hade förstått om jag hade gjort det med flit och stannat upp och gett honom en armbåge, då hade jag självklart godtagit det här, säger han till sajten.