• Publicerat 12 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Åge Hareide lämnade Malmö efter Champions League-gruppspelet 2015 för att bli dansk förbundskapten. Han ledde laget till en åttondelsfinal i VM förra sommaren, men efter EM 2020 får norrmannen inte förnyat förtroende. I stället satsar danska förbundet vidare på Kasper Hjulmand.

Han gjorde braksuccé i Malmö FF, Åge Hareide. Det blev ett SM-guld och två gruppspel i Champions League och därefter lämnade norrmannen MFF för att ta över jobbet som dansk förbundskapten.

Danmark hade då precis missat att kvala in till EM efter förlust mot Sverige i playoffet och Hareide skulle då försöka ta danskarna till VM i Ryssland 2018. Det lyckades han med och Danmark tog sig till åttondelsfinal där det blev respass mot finalisten Kroatien på straffar.

Det står nu klart att Hareide inte får förnyat förtroende när kontraktet löper ut efter EM 2020. I stället kommer danskarna att satsa vidare på Kasper Hjulmand, något som meddelas i dag.

47-årige Hjulmand har tidigare tränat lag som Mainz och Nordsjälland.