Foto: Bildbyrån

Benjamin Nygren är på väg att bli en av Genks största affärer någonsin. FotbollDirekt har nu uppgifter från en person med mycket god insyn i Genk som mer exakt berättar om vilka pengar det kommer att handla om – om förhandlingarna med Blåvitt går i lås.

IFK Göteborg ser onekligen ut att vara på väg mot sin största affär genom tiderna. En 17-årig kille blir nu av allt att döma dyrare än som exempelvis både Marcus Berg och Pontus Dahlberg. Där två namn som sålts för cirka 35 000 000 styck.

LÄS: OM RISKEN FÖR ATT BLÅVITT KÖPS SÖNDER – ”TYVÄRR SÅ DET FUNGERAR”

Stora pengar men för Benjamin Nygren kommer inte det att räcka.
FotbollDirekt har nu uppgifter från en källa med given insyn i den belgiska storklubben och, enligt dessa uppgifter, så kommer IFK Göteborg få 3,5 miljoner euro i grundpris, en summa som sedan genom ett flertal olika bonusstipulerade punkter i kontraktet kan växa till maximalt 4,6 miljoner.
Med andra ord så kommer en affär – om den nu blir verklighet – ge IFK som minst 38 miljoner och som mest lite över 50 000 000.

Blåvitts supertalang blir under alla omständigheter om affären bara blir av en av Genk dyraste genom alla tider.
Det står klart om man tittar på Genks största köp genom alla år. Än så länge har belgarna fem spelare som handlats dyrare än Nygren. Nummer ett hittills är Marcus Ingvartsen som kom för två år sedan från Nordsjälland för cirka 4,9 miljoner euro.
Tvåa på listan är Ilombe Mboyo – belgaren som togs från Gent för 4,5 miljoner. Genom inte minst sådana siffror så förstår man vilka stora saker som är på gång för belgarna kring årets genombrottsman så här långt i den allsvenska fotbollen.