Både AIK och Malmö FF har visat konkret intresse för att locka hem Mikael Lustig till Sverige. Något FD var först med att avslöja. Nu tycks det ha kört ihop sig med Celtic där hans kontrakt går ut i sommar.
– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, de sista veckorna har varit tuffa. Inte på planen, utan på sidan, säger han till Expressen.

I går på planen mot Spanien och nu återstår bara veckor innan Mikael Lustig, 32, är klubblös efter ännu ett ligaguld med Celtic. Vad blir nästa destination?

Under höst, vinter och vår har det varit rykten om att Lustig kan vara på väg till Sverige och allsvenskan.

I november skrev FD att AIK är ute efter Mikael Lustig.
– Jag måste bara väldigt tungt betona här att det här är en spelare som har avtal som det är ett år kvar på och för att kontakta honom nu så måste vi ha Celtics välsignelse och det har vi alltså inte begärt, kommenterade Björn Wesström för FotbollDirekt.se då. I podcasten FD 60 Minuter från AIK:s läger bekräftade Wesström att han ”pratat med Lustig”.

Kort därpå – i mitten på februari – kunde FD avslöja att även Malmö FF gett sig in i leken. Och att MFF kunde erbjuda ett betydligt bättre avtal.

– Jag brukar inte kommentera spelare som inte tillhör Malmö FF. Och jag gör det inte den här gången heller, sa MFF:s sportchef Daniel Andersson kort till FD då.

I maj berättade Expressen att MFF presenterat ett kontraktsförslag och kort därpå svarade AIK:s sportchef att de inte är ute ur leken.

Efter gårdagens landskamp mot Spanien så svarade Lustig att han haft en tuff tid i Celtic nu på slutet. Detta trots att man vann ännu en ligatitel.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, de sista veckorna har varit tuffa. Inte på planen, utan på sidan. Jag är stolt över mig själv hur jag hanterat situationen. Mina närmaste vänner och spelare vet vad som hänt. Vi får se hur framtiden ser ut, säger Lustig till Expressen.

Men vad som varit tufft vill han inte gå in på.

– Hade jag velat säga det så hade jag sagt det. Men det enda jag säger är att i den positionen jag varit i, och ändå levererat på planen, jag är extremt stolt över mig själv.

Sedan tidigare hade Lustig bekräftat AIK:s intresse och nu gör han samma sak gällande MFF. Det är ett intresse ”han vet om”. Mellan raderna låter det inte som att Celtic är ett starkt alternativ i nuläget.

På frågan om Celtic måste byta ut klubbledningen för att han ska stanna:
– Nej, absolut inte. Det enda jag sa var att det kunde hanterats på ett annat sätt, vad som hänt och vad som sagts. Så är det, säger han till Expressen.