• Publicerat 11 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Det svenska U21-landslaget möter Finland på bortaplan i en träningslandskamp klockan 17. Förbundskapten Roland Nilsson byter nästan hela laget jämfört med Norgematchen, bland annat får Djurgårdens rekordaffär Felix Beijmo chansen i elvan.

Det nya U21-landslaget kickar igång EM-kvalet till mästerskapet 2021 i september. För att svetsa samman gruppen inför allvaret spelade de träningsmatch hemma mot Norge i fredags (seger 3-1) och nu klockan 17 vänskapsmöte med Finland på bortagräs.

Förbundskapten Roland Nilsson byter nästan hela elvan jämfört med Norgematchen, endast Dennis Hadzikadunic och Mattias Svanberg är kvar sedan sist.

Två stora namn som nu går in från start är Felix Beijmo och Viktor Gyökeres. Beijmo blev förra sommaren Djurgårdens dyraste försäljning genom tiderna när han gick till Werder Bremen för 30 miljoner kronor och Gyökeres är hett eftertraktad borta i Brighton. Samme Gyökeres vann skytteligan i U19-EM 2017.

Sveriges startelva: 1 Marko Johansson – 2 Felix Beijmo, 3 Anel Ahmedhodzic, 4 Dennis Hadzikadunic, 16 John Björkengren – 9 Carl Johansson, 18 Samuel Adrian, 6 Mattias Svanberg (K), 7 Emil Hansson – 10 Viktor Gyökeres, 20 Benjamin Mbunga Kimpioka.