Foto: Bildbyrån

Kossounou Odilon flyger i dag ner till Belgien och Club Brügge. I en videointervju med Hammarbys hemsida säger ivorianen farväl.
– Jag kommer sakna det här, men så är fotbollen. Jag behöver dra, men jag kommer komma tillbaka för Hammarby är min första familj i Europa, säger 18-åringen. 

En otrolig historia är det, den om Hammarby och Kossounou Odilon. Den ivorianska mittbacken skrev på för klubben i vintras efter 18-årsdagen och bara ett par månader senare – trots rätt svajigt spel i allsvenskan – blev han klar för Club Brügge. Affären ger Hammarby omkring 40 miljoner kronor, klubbens i särklass största transfer genom tiderna.

Odilon, som under våren svarade för nio allsvenska matcher (varav fyra från start), flyger i dag ner till Belgien och tackar för sin tid i Hammarby med ett farväl på klubbens hemsida.

– Jag kommer att sakna det här, men fotbollen är så – och livet. Jag behöver dra, men jag kommer att komma tillbaka. Hammarby är min första familj i Europa så jag kommer sakna klubben mycket, berättar han i en videointervju.

Bajen: Vad är det bästa med Hammarby? Vad kommer du sakna mest?

– Allihopa! Lagkamraterna, fansen… jag kommer sakna alla. Som sagt, Hammarby är min första familj i Europa och allt har varit väldigt bra här. Jag kommer att sakna det mycket, säger Odilon och fortsätter:

– Jag kommer komma hit på besök, hälsa på lagkamraterna och så. Det finns många bra personer i klubben så jag kommer att komma hit ibland!