Det svenska U21-landslaget besegrade Norge med 3-1 i Helsingborg. Efter matchen bekräftade förbundskaptenen Roland Nilsson att han har koll på Simon Marklunds, 19, framfart i Kongsvinger – och att han snart kan bli aktuell. 

Den offensive mittfältaren har gjort flertalet pojklandskamper och var nära ett kontrakt i allsvenskan i vintras. Då provspelade han med GIF Sundsvall som övervägde att ta in honom.

Men Simon Marklund fick till slut inget kontrakt med Giffarna, där han testades som wingback, och det slutade med att den förre Åtvidabergsspelaren skrev på för norska Kongsvinger.

Där har Marklund fått stort förtroende och startat i nio av lagets tio matcher i den norska motsvarigheten till superettan. Det har Sveriges förbundskapten i U21-landslaget full koll på. Till klubbens hemsida säger han så här om Marklund efter 3-1-segern mot Norge i Helsingborg.

– Han (Marklund) är en spelare vi följer. I den här åldern händer det mycket. På ett par tre månader så kan man ha lyft sig väldigt mycket och då kan man vara aktuell för U21-landslaget, säger Nilsson.

– Speltid är otroligt viktigt och saker och ting kan ske fort. Vi har god bevakning på Simon och följer med.

Enligt Nilsson så har U21-landslaget en bruttolista på 40-45 spelare.

– De spelarna följer vi noga och har bra kontroll på. Simon är inkluderat där.

– Det är stor konkurrens på alla platserna. Men det är bara att fortsätta att göra det bra i Kongsvinger.

Kongsvinger ligger sexa i tabellen med tre poäng upp till andraplacerade Sandefjord på direktplats till Eliteserien.