• Publicerat 11 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Benjamin Nygren ser ut att skriva på för Genk i Belgien, en affär som uppges ge IFK Göteborg runt 50 miljoner kronor. FD listar här de tio dyraste försäljningarna någonsin – där Nygren skulle slå sig in på en delad tredjeplacering.

Bara en månad återstår nu tills att transferfönstret öppnar och IFK Göteborg kan behöva ge sig ut på jakt efter en anfallare då Benjamin Nygren ser ut att vara förlorad. Blåvitts supertalang har redan varit och besökt Genk och det mesta talar för att 17-åringen flyttar till den belgiska storklubben. Affären uppges ge IFK Göteborg runt 50 miljoner kronor och det skulle göra Nygren till en av de dyraste försäljningarna i allsvenskans historia.

Nedan listas de tio dyraste affärerna i allsvenskan någonsin – där Nygren skulle hamna på en delad tredjeplats med Kristoffer Olsson som i vintras lämnade AIK för Krasnodar. Observera att detta inte är några officiella summor utan att det är de siffror som uppgetts i media.

1. Alexander Isak
AIK till Dortmund 2017, 90 miljoner kronor

2. Zlatan Ibrahimovic
Malmö FF till Ajax 2001, 82 miljoner kronor

3. Kristoffer Olsson
AIK till Krasnodar 2019, 50 miljoner kronor

(HÄR skulle Benjamin Nygrens troliga försäljning till Genk från IFK Göteborg placera sig på listan). 

4. Mattias Svanberg
Malmö FF till Bologna 2018, 47 miljoner kronor

5. Markus Rosenberg
Malmö FF till Ajax 2005, 45 miljoner kronor

6. Afonso Alves
Malmö FF till Heerenveen 2006, 42 miljoner kronor

7. Saman Ghoddos
Östersund till Amiens 2018, 41 miljoner kronor

8. Arnor Sigurdsson
IFK Norrköping till CSKA Moskva 2018, 41 miljoner kronor

9. Ola Toivonen
Malmö FF till PSV Eindhoven 2009, 40 miljoner kronor

10. Fredrik Ljungberg
Halmstad till Arsenal 1998, 40 miljoner kronor