• Publicerat 11 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Hos IFK Göteborg gjorde sig Gustav Svensson ett stort namn och det innebar också en flytt till MLS och Seattle Sounders. Nu berättar han om att han längtar hem till Sverige men att inga beslut är tagna.

– Det är hemlängtan varje dag, höll jag på att säga. Men det har det varit länge, säger Svensson till Expressen.
Men samtidigt menar han att det ännu är för tidigt att säga något om framtiden.
– Jag och min fru har inte hunnit sätta oss ned och planera framtiden än. Vi är mitt inne i säsongen. Vi får ta det när det finns tid. Förmodligen efter säsongen, fundera på hur vi ska lägga upp framtiden. Det är nästa match, eller nästa aktion som vi säger här i landslaget. Jag försöker leva i nuet och inte fundera för mycket på framtiden just nu.

Svensson är inne på tredje säsongen hos Seattle men det har blivit bara 9 matcher så här långt av de 16 som laget spelat så här långt denna säsong. En skada i baksidan av låret uppges i amerikansk media som orsak till varför han inte spelade något alls under maj månad.
Men 1 juni var han tillbaka igen och spelade från start borta mot FC Dallas men blev då utbytt i halvtid.

Kontraktet med Seattle går ut sista december, vilket gör att han kan bli tillgänglig för IFK Göteborg från och med nästa säsong och hintade för Aftonbladet att han funderar på att flytta hem då.
– Ja, annars skulle det vara något väldigt, väldigt bra som dyker upp. Då pratar vi Barcelona eller något sådant. Något som är otroligt svårt att tacka nej till, sa han då.