• Publicerat 10 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Uwe Röslers Malmö FF tog sig hela vägen till ett Europa League gruppspel förra säsongen, detta efter att man valt ut de perfekta sparringspartnerna. Nu försöker Malmö upprepa förra årets koncept.

– Det har varit svårare att hitta motstånd i år, säger Uwe Rösler till Expressen

Malmö FF som börjat Allsvenskan riktigt bra ligger nu på en första plats, MFF:s som förra säsongen såg sig besegrade av AIK har växlat upp rejält och går nu för att återta tronen.  Malmös framgångar i Europa förra säsongen är enligt tränaren Uwe Rösler ett resultat av de tuffa matchningar man valt under uppehållen.

– Det är viktigt att känna på den internationella atmosfären och att träna på att matcha mot lag utanför Sverige, konstaterade Uwe Rösler till Expressen när han berättade om strategin inför sommarens träningsmatcher. 

MFF:s Europa äventyr tar snart fart igen och det är först vid lottningen nästa onsdag som det avgörs om MFF inleder Europa League-kvalet på hemma- eller bortaplan. Matcherna kommer att spelas 11 och 18 juni. 

Men innan dess ska Malmö träningsspela, Malmö kommer inte att upprepa samma scenario som i fjol då man mötte riktigt högkvalitativa lag. Detta efter att danska Sönderjyske missat Europaspel i och kroatiska HNK Gorica hamnat på en femte placering.

Först ut väntar som sagt Sönderjyske, matchen spelas på torsdag klockan 19.00 på stadion. Sedan väntar HNK Gorica, matchen som spelas torsdagen den 25 juni 19.00 även den på stadion. MFF kommer i år att spela båda sommarträningsmatcherna på hemmaplan, tillskillnad från i fjol då man bortspelade de båda mötena. Man mötte då FC Midtjylland som man sedan skulle besegra i playoffmatchen till Europa League

– Vi startade säsongen tidigt i och med mötena med Chelsea och därför ville vi ha några dagars längre ledighet. Då blir det lite mer komprimerat inför den allsvenska omstarten och då vill vi undvika resor som kräver extra energi, säger Rösler.

Malmö laddar sedan batterierna inför det stora mötet på Friends Arena den 30 juni, där AIK står för motståndet. Malmö FF.s första hemmamatch i allsvenskans omstart spelas lördagen den 6 juli klockan 18.00.

ADRIANO VISCONTI